Reformer groepslessen

       

Reformer groepslessen

Meld je aan voor een proefles

 

Wil je een proefles volgen bij Pilates Studio Caroline? Dat kan!

Klik op onderstaande link en vul het formulier in, dan neem ik contact met je op. Samen kijken we welke les bij je past. 


pilates-groepsles-matwork-voorhout

Wat is een reformer?


De Pilates Reformer is een veelzijdig trainingsinstrument dat wordt gebruikt om Pilates-oefeningen te verrijken en deelnemers een unieke workoutervaring te bieden. Het bestaat uit een verplaatsbaar platform, ook wel bekend als de 'carriage', dat via veren aan een stevig frame is bevestigd. De Reformer maakt gebruik van weerstand om kracht op te bouwen, terwijl het tegelijkertijd deelnemers ondersteunt bij het uitvoeren van gecontroleerde en vloeiende bewegingen.


Waarom heeft Joseph Pilates de Reformer bedacht?


Joseph Pilates, de grondlegger van de Pilates-methode, ontwikkelde de Reformer met de overtuiging dat een geïntegreerde benadering van lichaamsbeweging en spiertraining essentieel is voor een gezond en evenwichtig leven. Hij geloofde sterk in het belang van het versterken van de 'Powerhouse', het centrale gebied van het lichaam, bestaande uit de buikspieren, onderrug, bilspieren en bekkenbodem.

De Reformer bood Pilates een effectief middel om zijn principes van concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende beweging toe te passen. Door gebruik te maken van de variabele weerstand van de veren, kon Joseph Pilates oefeningen ontwerpen die niet alleen de spieren versterkten, maar ook de stabiliteit en flexibiliteit bevorderden.

“Een geschenk uit de hemel.”

 

Na een buikoperatie was ik op zoek naar een sport die goed zou aansluiten bij mijn lichaam. Na de operatie had ik snel last van mijn heupen, rug, schouders en nek. Sinds ik Pilates doe zijn die kwaaltjes sterk verminderd en voel ik me veel beter in mijn vel zitten. Lichamelijk ben ik een stuk sterker. Ik ben sindsdien niet meer door mijn rug gegaan. Dat was vaste prik meestal een aantal keer per jaar.

Pilates is een onderdeel geworden van mijn dagelijks leven door de vele bruikbare tips die Caroline geeft om je lichaam in een betere conditie te brengen en te houden. Pilates is de eerste sport die ik goed kan doen en ook nog eens leuk en interessant vind. Dit door de uitleg die tijdens de oefeningen gegeven wordt.

Heel blij dat ik hiermee begonnen ben!“

 

Wenda Westeneng

pilates-techniek-persoonlijkeaandacht-voorhout

Voordelen van Reformer Pilates


1. Verbeterde Spierkracht

Reformeroefeningen richten zich op het versterken van specifieke spiergroepen, wat resulteert in een algehele toename van spierkracht.


2. Flexibiliteit en Lenigheid

De Reformer maakt gebruik van verschillende posities en bewegingen die de flexibiliteit vergroten en de gewrichtslenigheid verbeteren.


3. Balans en Houding

Door de focus op stabiliteit en controle helpt de Reformer bij het verbeteren van de algehele lichaamshouding en balans.


4. Kleine Groepen voor Persoonlijke Aandacht

Onze groepslessen zijn bewust klein gehouden, met maximaal vier personen per sessie, om ervoor te zorgen dat elke deelnemer persoonlijke aandacht krijgt en de oefeningen correct kan uitvoeren.

pilates-60+-fitouderworden-voorhout

Kenmerken van de Reformer:


1. Verstelbare Weerstand

De veren op de Reformer kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus van weerstand, waardoor deelnemers de intensiteit van hun training kunnen regelen.


2. Glijdende Carriage

Het verplaatsbare platform glijdt soepel op de rails, waardoor een scala aan bewegingen mogelijk is, van liggende stretches tot dynamische krachtoefeningen.


3. Veilig en Ondersteunend 

De Reformer biedt ondersteuning aan het lichaam tijdens de oefeningen, waardoor de kans op blessures wordt verminderd en het geschikt is voor mensen met verschillende fitnessniveaus en achtergronden.


Wat kun je op de Reformer doen?

Liggende Oefeningen


Versterk de kernspieren terwijl je op je rug ligt.

Zittende Oefeningen


Verbeter kracht, flexibiliteit en prestaties.

Staande Oefeningen


Helpt bij het opbouwen van kracht zonder overmatige druk op gewrichten.

Beginners


Een toegankelijke manier om met Pilates te beginnen.

Voor wie is het geschikt?

Atleten


Verbeter kracht, flexibiliteit en prestaties.

Herstel na Blessures


Helpt bij het opbouwen van kracht zonder overmatige druk op gewrichten.

Prijzen

Abonnement:

Indien je een abonnement afneemt dan ben je elke week van jouw vaste plekje verzekerd. Losse lessen of rittenkaart: dan kan je enkel mee doen op de vrije plekjes. 

  • Abonnement: €120 per maand 1x per week (46 weken per jaar)
  • Abonnement:€216 per maand 2x per week (46 weken per jaar)
  • € 40 voor een losse les
  • Tijdens de schoolvakanties is er een aangepast rooster
  • Algemene voorwaarden

Meld Je Aan voor Onze Groepslessen!

Ontdek de doordachte benadering van lichaamsbeweging die Joseph Pilates voor ogen had en ervaar de voordelen van de Reformer tijdens onze groepslessen! Neem contact met ons op voor meer informatie of om je plek te reserveren!

Neem voor de volgende stap naar een pijnvrij leven contact op met mijpilates-groepsles-magiccircle-mat-voorhut

Privélessen

info & tarieven

pilates-voorhout-duoles-toestellen

Online abonnement


pilates-groepsles-magiccircle-mat-voorhut

Groepslessen