Over mij

Over mij

Dansen was m’n passie

 

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik wilde dansen, ik was 5 toen ik op ballet ging en 15 toen ik in m’n eentje naar Engeland vertrok voor een professionele dansopleiding.

Dansen was m’n passie en na aantal jaren als danser gewerkt te hebben, ben ik vervolgens les gaan geven aan jonge (en ook oudere) dansers. Ik vond het heerlijk om voorstellingen te maken en kon daar lekker mijn creativiteit in kwijt.


Met pijn in m’n hart afscheid nemen van het dansen

Helaas kreeg ik steeds vaker pijn in mijn rechter heup en na onderzoek bleek ik een aangeboren heupafwijking te hebben (heupdysplasie). Ik voelde ik op een bepaald moment dat dansen te veel van mijn lijf begon te eisen. Ik had toen twee jonge kinderen en was bang niet alles met ze te kunnen doen als ik niet zou stoppen.

Gelukkig gaf ik al Pilates en kon ik dit makkelijk uitbreiden. Dus met pijn in mijn hart heb ik toen mijn dansschoenen opgeborgen


pilates-caroline-adriaanse-pilatestrainer

Een leven zonder pijn

Pilates zorgt er bij mij voor dat ik -redelijk- pijnvrij kan bewegen.

Professioneel dansen zit er voor mij niet meer in, ik ben er nu sowieso te oud voor haha, maar gewoon kunnen functioneren, de dingen doen die ik leuk vind, zoals wandelen met de hond, gek doen met de kids, dansen met mijn vriendinnen, sporten…dat kan ik nu allemaal zonder pijn doen dankzij Pilates. Dat gaat niet zomaar, daar doe ik zelf veel voor: ik ben constant bezig met het ‘onderhoud’ van mijn lijf.


Een vitale blik op de toekomst

Nu gaat het goed: wel met ups en downs. Als ik minder tijd besteed om aan mijn lijf te werken heb ik gelijk meer pijn en klachten. Maar inmiddels heb ik een mooie balans gevonden: mijn lijf voelt sterk, krachtig en soepel. Ik word nergens in belemmerd, en ik voel dat ik op deze manier vitaal ouder kan worden. Maar het is en blijft 'work in progress'.

Waar staat de studio voor

Mijn klanten zeggen over mij dat het goed is dat ik mij constant blijf ontwikkelen en verbeteren en ook op zoek blijf gaan naar nieuwe mogelijkheden in en voor de studio. Ik wil weten waar ik het over heb en vind dat mijn taak verder gaat dan iemand een uurtje in de week Pilates geven. De passie die ik voor dansen had, heb ik omgezet in een passie om mensen te helpen vitaler door het leven te gaan.


Tijdens de lessen is er ruimte voor gezelligheid en humor, want het moet vooral ook leuk zijn om te bewegen!


Waar doe ik het voor

Mijn missie is mensen te stimuleren om zelf de regie te nemen over hun lijf, niemand kan dit voor jou doen, je moet het zelf doen. Ik heb die discipline mee gekregen in mijn dansopleiding en ik wil mensen begeleiden om dit ook te bereiken.


Pilates voor iedereen
Wil je vanuit sportief oogpunt Pilates doen en werken aan een fit lichaam? Of heb je een blessure, reuma, nek- of rugklachten? Wat je niveau, wensen of klachten ook zijn: ik zie je graag in één van mijn lessen om samen te werken aan het versterken van jouw lichaam.

Als je mij een beetje kent dan weet je dat...

“Ruim 10 jaar geleden startte ik bij Caroline met zwangerschaps-Pilates. Kennis, aandacht voor ieder zijn eigen lichaam en gevoel, kritisch op de uitvoering van de bewegingen, was de kern. Ik ben nooit meer weg gegaan. Caroline blijft zich bijscholen en is hiermee kritisch op zichzelf. Er is een fijne sfeer. Één keer per week, als minimale basis voor een stevig en sterk lijf. We gaan door! “ (Al zijn we 80! 😂)


Laura Van de Rotten

Frietjes

… je mij altijd wakker mag maken voor een frietje met mayonaise!

Discipline

…een professionele dansopleiding veel discipline vraagt en dat de lat er altijd hoog ligt. Hieraan heb ik in mijn leven altijd veel gehad, maar door Pilates heb ik dit beter leren doseren. Dit doorzettingsvermogen is terug te zien in mijn lessen. En ik stimuleer het ook in jou!

België

…dit vooral komt door mijn Belgische roots. Ik ben geboren in Oostende, aan de Vlaamse kust, mijn hele familie woont er en wij, als gezin, gaan ook nog regelmatig gezellig een weekendje naar Oostende.

Wandelen

…het opvoeden van onze jachthond Cooper een uitdaging was, maar nu is het heerlijk genieten van onze wandelingen…die je nog steeds regelmatig avontuurlijk kunt noemen. Zijn sterke jachtinstinct brengt ons nog wel eens in de problemen!

Spanje

…ik vanaf mijn 18de bijna 2 jaar op Tenerife heb gewoond. Daardoor spreek ik best goed Spaans en houd ik van het Spaanse leven. Mijn man en ik leerden elkaar daar kennen, waarna ik de liefde van m’n leven volgde ….. en zo ben ik in Nederland terecht gekomen!

Familie

…mijn gezin absoluut op 1 komt! Ik heb twee heerlijke kinderen die (qua leeftijd dan..) al volwassen zijn en de allerliefste man die mij in al mijn “ondernemingen” steunt. Wat is het toch leuk om die kleine kindertjes op te zien groeien tot twee leuke, vlotte, eigenwijze jonge mensen!

Opleidingen: 


 • 1998 Opleiding tot Pilatesdocent fully certified - Windekind Pilates Studio Ingrid Lootvoet
 • 2006 Pre & postnatal certification - The thoughtful body - Rachel Swindle
 • 2014 Afgestudeerd sportmassage NGS
 • 2021 BASI comprehensive global program
 • 2022 certified Barefoot trainer specialist


Workshops:


 • 2001-2015 Windekind Pilates Studio Ingrid Lootvoet : Children and Pilates - Ballwork with the Pilates Principles - Foam rollers - Pilates voor senioren - The essence of the feet in Pilates - Youngsters and Pilates - Rugpijn beter voorkomen dan genezen - Golf & Pilates
 • 2015 Workshop Franklin Method - Morten Ditmar -imagery for healthy & youthfull spine- increase your energy & release stress through natural breathing
 • 2016 Workshop Continuing education - Michael Fritzke & Ton Voogt- advanced mat, reformer & wunda chair- unity through diversity
 • 2018 Fascia fit - The art of myofascial unwinding - Miranda Tabak
 • 2018 Stott Workshops - Jolanda Hoefnagel - Bone health and osteoporis- Mini foam roller
 • 2019 Breath, Bridge and Move convention

  - Respiration mechanics and rib dynamics, Experiental anatomy with focus on shoulders, Healthy neck (Kelly Kane USA)

  - Melt for Pilates (Michele Carini CAN)

  - Building a bridge, Spinal Articulation (Carol Lematire USA)

 • 2022 BASI Power of aging with Rael Isacowitz Londen
 • 2022 Pilates for breastcancer recovery (BASI)
 • 2022 PPN annual meeting

         - Pilates Connecting the Feet with the Pelvic Floor and Beyond, Kelly Kane

         - Local and Global Strength and Conditioning (Pilates mat), Kelly Kane


Neem voor de volgende stap naar een pijnvrij leven contact op met mij


Om sterker, fitter of weer mobieler te worden, is het belangrijk dat je je lichaam op de

juiste manier traint. Ik help je hier graag bij en geef je tijdens mijn lessen de professionele aandacht die je lichaam verdient. Met een breed aanbod aan privé-, groepslessen en speciale lessen voor beginners en ouderen, zit er altijd iets tussen voor jou.